Франківські лікарі допомагають рятувати недоношених малят. ФОТО

Сьогодні, 5 червня, в Івано-Франківську відбулася урочиста презентація та передача крісел у відділення недоношених дітей в ОДКЛ. Мета заходу – популяризація Методу Кенгуру, як...

Сьогодні, 5 червня, в Івано-Франківську відбулася урочиста презентація та передача крісел у відділення недоношених дітей в ОДКЛ.

Мета заходу – популяризація Методу Кенгуру, як ефективного і простого методу виходжування передчасно народжених дітей, пише WestNews.

Матусі передчасно народжених діток випробовували нові зручні крісла для кенгуріння, які завдяки ГО Асоціація батьків передчасно народжених дітей “Ранні пташки” та гранту Тепле Місто тепер є у кожній палаті .

“Якщо раніше недоношені діти лежали в кювезах у реанімаціях, то нині такі немовлята можуть фактично цілодобово перебувати поруч із мамою. У нас місія психологічно, морально та матеріально підтримати матерів”, – говорить Ірина Стефанишин, завідувач ОДКЛ.

На даний момент у відділені перебуває 21 мама та 22 дітей. Такого, що не було дітей, немає.

“Це дуже потрібний метод. Як тільки прикладаєш дитину до себе, то вона зразу заспокоюється і це дуже полегшує життя. Можна навіть робити якісь буденні справи”, – каже Любов Чернікова, мати маленької дівчинки.

За рік у Франківську народжується 400-500 недоношених діток.

Найголовніше, кажуть медики – вчасно виявити проблеми розвитку, що суттєво знизить рівень інвалідизації передчасно народжених.

Категорії
Новини
Новини
Loading...