Франківський актор грає Гамлета у польському театрі

Роман Луцький грає Гамлета у Театрі Польському міста Познань. Його персонаж говорить українською в старій скотобійні Познані, інформує видання gloswielkopolski.pl. “Відверто кажучи, у такому місці...

Роман Луцький грає Гамлета у Театрі Польському міста Познань.

Його персонаж говорить українською в старій скотобійні Познані, інформує видання gloswielkopolski.pl.

“Відверто кажучи, у такому місці я буду грати у перше. Нетиповою локацією на моєму акторському досвіді був Палац Потоцьких, де я грав у п’єсі “Три сестри”. Але спектакль був туди просто перенесений. А тут п’єса перегукується з місцем. У цьому місці довгими роками проливалась кров тварин. Я читав про цю скотобійню. Її побудували ще на початку ХХ століття. А перестала працювати за призначенням ця будівля тільки наприкінці 90-х років”, – зазначає Роман Луцький.

У стінах старої будівлі глядач не знайде рядів з нумерованими кріслами. Актори будуть виходити із-за обшарпаних колон. Структура “Гамлета” дозволяє глядачам вільно переміщатися залом разом з акторами – дійовими особами.

“Двадцяте століття закінчилося назавжди, але його уроки були забуті. Нам потрібні нові інструменти для опису сучасності. Гамлет запитує про можливості Нової Людини на руїнах повалених ідей і авторитетів. Тут і зараз Гамлет веде міжкультурний та міжпоколіннєвий діалог”, – йдеться в описі спектаклю.

Читайте також:  Шекспір мовою оригіналу: до Франківська з виставою завітає театр ветеранів. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...