В Калуші на «Пікніку у білому» зібрали 9000 гривень для «кришталевого» хлопчика. ФОТО

На вихідні біля Калуської ЗОШ №5 відбувся «Пікнік у білому», метою якого був не лише сімейний відпочинок, але й благодійність на користь Володі Базюка,...

На вихідні біля Калуської ЗОШ №5 відбувся «Пікнік у білому», метою якого був не лише сімейний відпочинок, але й благодійність на користь Володі Базюка, який долає «кришталеву хворобу».

15-річний калушанин народився повністю здоровим, але із чотирирічного віку почав часто ламати руки та ноги. Спочатку батьки не могли зрозуміти, чому у сина такі крихкі кістки, та й лікарі переконували – «не треба видумувати собі хворобу». Згодом після численних обстежень медики таки підтвердили у хлопчика рідкісне захворювання — «недосконалий остеогенез».

Вартість необхідного обладнання складає 138 672 гривень. Після цього хірургічного втручання зменшиться ризик повторних переломів та значно зменшиться ризик відновлення деформацій, а також – з`явиться можливість самостійно пересуватись без допомоги інвалідного візка чи зовнішньої допомоги.Володя Базюк також завітав на «Пікнік у білому». У коментарі «Вікнам» хлопець розповів про самопочуття, враження від заходу, а також про майбутню операцію.

Почуваюся дуже добре, настрій – веселий і позитивний. Пікнік подобається, адже дуже багато різних локацій і цікавих розваг. Щодо операції, то її зроблять тоді, коли будуть кошти. Її робитимуть в Інституті патології хребта та суглобів імені професора М. І. Ситенка. В кістку вставлятимуть титановий стержень, який запобіжить перелому кісток. Очікую, що стану на ноги і буду ходити вільно, – розповідає хлопець.

На благодійному «Пікніку в білому» завдяки небайдужості калушан на операцію вдалося зібрати понад 9000 гривень, кажуть організатори.

Читайте також:  У Калуші влаштують благодійний Великодній ярмарок для “кришталевого” хлопчика

Категорії
Новини
Новини
Loading...