В Івано-Франківську стартував чемпіонат України зі спортивної хотьби

В Івано-Франківську стартував XVIII Міжнародний кубок «Вечірній Івано-Франківськ» та Чемпіонат України зі спортивної ходьби. Змагання триватимуть два дні – 18-19 жовтня, інформує Фіртка. За словами...

В Івано-Франківську стартував XVIII Міжнародний кубок «Вечірній Івано-Франківськ» та Чемпіонат України зі спортивної ходьби.

Змагання триватимуть два дні – 18-19 жовтня, інформує Фіртка.

За словами голови Івано-Франківського міськспорткомітету Віталія Матешка, цього року у змаганнях беруть участь 200 спортсменів з 16 областей України, а також буде присутня команда Молдови. Щодо команд з інших країн, то вони, за словами Віталія Матешка, практично відмовились від участі у змаганнях з різних причин. Зокрема, команди Польщі та Чехії відмовились від участі у зв’язку з хворобою провідних спортсменів.

Ці змагання є своєрідною репетицією до Кубку Європи зі спортивної ходьби, який пройде в Івано-Франківську 17 травня 2015 року, і проводяться в умовах максимально наближених до вимог Європейської федерації легкої атлетики для змагань такого рівня. Зокрема, в нашому місті вже є сертифікована траса для спортивної ходьби, яка дозволяє затверджувати рекорди України, якщо такі будуть встановлені під час змагань у суботу-неділю.

Категорії
Життя
Новини
Loading...