Прикарпатець, який викрав та переоформив автомобіль на себе отримав вирок суду

Нещодавно Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який викрав автомобіль та підробив документи власності на нього. Обвинувачений чоловік вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ст.ст. 190 ч.3, 358 ч.4 КК України, а...

Нещодавно Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який викрав автомобіль та підробив документи власності на нього.

Обвинувачений чоловік вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ст.ст. 190 ч.3, 358 ч.4 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчиненому у великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа,- пише Місто.

Інцидент стався ще восени 2014 року в Коломиї, а злочинець отримав вирок лише нещодавно.

Обвинувачений запропонував послуги ремонту автомобіля потерпілому.  Так, як автівка була після ДТП і вона потребувала термінового ремонту, потерпілий погодився на пропозицію і привіз авто.  За ремонт чоловік заплатив 10 тисяч гривень.

Як тільки зловмисник отримав автомобіль і гроші, то втік, прихопивши авто та кошти. Вартість автомобіля складає 229825 гривень, до того ж в ньому знаходилось і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Потерпілий зазнав збитків на загальну суму 239825 гривень.

Через місяць крадій звернувся до приватного нотаріуса в Чернівцях, де йому видали довіреність на авто, що уповноважував укласти договір позики, оренди, страхування , обміну і продажу вищевказаного автомобіля марки “Шкода Октавія”.

Згідно висновку експерта Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, що підпис в довіреності не належить власнику автомобіля, тобто потерпілому.

Тож суд виніс вирок обвинуваченому чоловіку та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі та штраф в сумі 850 грн., який виконується окремо.

На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням іспитовим строком 2 роки.

Читайте також:  Злодій, який обкрадав хати у коломийському селі, проведе за гратами більше 4 років

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...