На «Місті професій» в Івано-Франківську діти гасили пожежу (ФОТО)

Щорічно влітку   у парку імені Тараса Шевченка розгортається імпровізоване «Місто Професій» для дітей. «Місто Професій» – це дитячий соціальний профорієнтаційний проект, метою якого є...

Щорічно влітку   у парку імені Тараса Шевченка розгортається імпровізоване «Місто Професій» для дітей. «Місто Професій» – це дитячий соціальний профорієнтаційний проект, метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях.

Сьогоднішній захід  став справжнім святом, сповненим незабутніх вражень і емоцій. Тут мрії втілювались в реальність: дітлахи вдягали форму рятувальника, білий халат лікаря, сиділи за кермом поліцейської машини, спробували себе в ролі психолога, художника, моделі, водолаза… Як зізналися діти – насправді, у світі дорослих цікаво! У формі гри, конкурсів, пліч-о-пліч із професіоналами своєї справи вони на мить ставали справжніми профі, пише “Галка”.

За задумом організаторів, при вході до парку кожна дитина отримала паспорт та мала можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер-класу від фахівців своїх справ діти приступали до «роботи». Як сумлінні «працівники» вони отримували заробітню плату, яку мали можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташованій на території «Міста Професій».

Чи не найпопулярнішою серед дітей виявилася професія рятувальника. Вони захоплювалися вогнеборцями, водолазами, піротехніками, гірськими рятувальниками. З подивом та нестримною цікавістю як діти, так і дорослі розглядали їхнє спорядження і обладнання, приміряли  на себе спеціалізований одяг.

Найбільше захоплення у дітей викликала можливість погасити умовне загорання. Хлопчики і дівчатка мали змогу не тільки побачити справжній пожежний автомобіль, а й посидіти у ньому та зробити фото на пам’ять.

Також діти з допомогою гірських рятувальників долали навісну переправу.

З найменшими гостями свята професій працювали психологи Управління ДСНС в області, котрі за допомогою різноманітних стікерів, розмальовок та ігор, навчали малюків правил безпеки.

Усім хто приходив, щоб освоїти рятувальний фах працівники Служби порятунку наголошували на дотриманні правил безпеки в літній час, особливо  під час відпочинку в лісі та на воді.

Вражень було чимало і в дорослих, і в малих.

Без сумніву, уже за кілька років лави рятувальників поповняться тими хлопчиками, котрі сьогодні ще так незграбно тримали в руках пожежні стволи та подавали воду, сиділи у пожежному автомобілі та у своїх мріях за сигналом «Тривога» мчали для надання допомоги людям.

На «Місті професій» в Івано-Франківську діти  гасили пожежу (ФОТО)

Читайте також: Трійця 2019: головні традиції і заборони свята

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...