Франківські волонтери рятують собаку, яку викинули з третього поверху. ФОТО

17 червня в ветеринарну клініку потрапила собака, яку викинули з третього поверху. Про це повідомила у Facebook волонтерка Надія Когут. Зараз собака перебуває у важкому стані,...

17 червня в ветеринарну клініку потрапила собака, яку викинули з третього поверху.

Про це повідомила у Facebook волонтерка Надія Когут. Зараз собака перебуває у важкому стані, у тварини перелом тазу,- пише Місто.

“Волонтери “Дому Сірка” та небайдужі мешканці просять міській відділ поліції внести відомості по факту жорстокого поводження з тваринами до Єдиного реєстру досудових розслідувань, сформувати матеріали справи за статтею 299 ККУ, опитати свідків події та направити справу до суду. Оскільки такі “власники собак” – небезпечні для всіх оточуючих”, – пише пані Надія.

Відповідно до розділу I статті першої Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» «Жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до  загибелі”.

У 2018 році Долинський районний суд Івано-Франківської області визнав винним 24-річного мешканця по факту жорстокого поводження з тваринами та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте також:  На Прикарпатті відбувся ярмарок по збору коштів для хворої дівчинки. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...