На Коломийщині можуть закрити школу-інтернат

Впродовж кількох останніх років працівники освітніх закладів активно обговорюють питання закриття дитячих будинків не тільки в нашому місті, але й по цілій Україні. Не...

Впродовж кількох останніх років працівники освітніх закладів активно обговорюють питання закриття дитячих будинків не тільки в нашому місті, але й по цілій Україні. Не стала винятком і Гвіздецька школа-інтернат.

Вона працюватиме ще рік, після чого її мають закрити, інформує Фіртка з посиланням на Дзеркало медіа. На даний час тут навчається 58 дітей з п’ятьох районів: Коломия, Тлумач, Косів, Городенка та Снятин. Після закриття освітнього закладу дітей залишать у батьків і відправлять у звичайні школи. Якщо дитині потрібна додаткова допомога, її залишатимуть у Печеніжинській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті.

“Більшість дітей походять з асоціальних сімей. Якщо вони повертаються туди, не житимуть у гідних умовах і не матимуть можливості розвиватися. Якщо їх залишити у звичайній школі, таким діткам буде некомфортно”, – каже Надія Вахняк.

У зв’язку з великою кількістю дітей, учителі не зможуть приділити їм потрібної уваги, а вони її потребують, як розповідає пані Надія. Тут їх вчать різних ремесел, таких як швейна або гончарська майстерність. У майбутньому ці навички допоможуть їм стати на ноги.

Наразі ще невідомо, що буде після закриття школи-інтернату, це має вирішити обласна рада. До 2026 року, згідно з програмою Міністерства соціальної політики України, такі інтернати мають бути ліквідовані.

Читайте також: В Івано-Франівську для школярів створять 3D-лабораторію. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...