Прозорість і контроль: франківцям розповіли про дієві антикорупційні інструменти. ФОТО

Сьогодні, 20 червня, в Івано-Франківську відбувся семінар «Антикорупційні інструменти: як контролювати чиновників на місцевому рівні?». Активісти центру “Ейдос” та ГО “Антикорупційна платформа” розповіли, як...

Сьогодні, 20 червня, в Івано-Франківську відбувся семінар «Антикорупційні інструменти: як контролювати чиновників на місцевому рівні?».

Активісти центру “Ейдос” та ГО “Антикорупційна платформа” розповіли, як досягнути прозорості місцевих рад. Також мова йшла про участь громадськості в адвокації антикорупційних норм у локальні нормативно-правові акти,- пише Галицький Кореспондент.

“Є чимало місцевих проблем, які можна вирішити за допомогою громадського контролю. В цьому можуть допомогти громадські організації, запити і звернення від людей. Є інструмент електронних петицій, але вони у різних містах мають різну ефективність”, – сказав Володимир Тарнай, керівник бюджетного відділу центру “Ейдос”.

На семінарі розповіли про користь від використання відкритих реєстрів для проведення громадського контролю. Також важливим є моніторинг публічних закупівель. Активісти описали кілька інструментів моніторингу корупційних правопорушень.

Читайте також: В Івано-Франківську обговорили Антикорупційну програму на 2019 рік

Категорії
Новини
Новини
Loading...