Окружний адмінсуд Києва скасував найменування проспектів Бандери і Шухевича

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Київради про  перейменування проспектів Московського й Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича. Як передає “Новинарня“, про...

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Київради про  перейменування проспектів Московського й Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 25 червня, повідомив депутат Київради від фракції “Свобода” Юрій Сиротюк

“Окружний адмінсуд міста Києва. Суддя Чудак Олеся Миколаївна, до речі, суддя що переслідувала майданівців, скасувала рішення Київради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві”, – написав Сиротюк на своїй сторінці у Facebook.

“Але якби не чудив Адмінсуд, проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути. Попереду апеляція, а якщо потрібно – і Верховний Суд. Ми не дамо нікому зневажати наших героїв!” – наголосив Сиротюк.

Він зазначив, що позивачем у цій виступає громадська діячка проросійського спрямування Олена Бережна, мати покійної депутатки від Партії регіонів.

Іншу сторону представляв адвокат Дмитро Біловчук.

Справа про перейменування проспектів тягнеться ще з жовтня 2016-го (для Бандери) та липня 2017 року (для Шухевича). “Незаконне”, на їхню думку, рішення Київської міської ради оскаржують громадські організації “Антифашистська правозахисна ліга” та “Єврейська правозахисна група”, представницею яких у суді виступає Олена Бережна.

Рішення ОАС прокоментував голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ще одна спроба реваншу. Тепер у Києві. Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування проспектів Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича. Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію. Боротьба триває!” – зазначив В’ятрович у коментарі

 

Світлина від Сергія Мазура.

Світлина від Сергія Мазура.

Світлина від Сергія Мазура.

Читайте також:28 ілюстрацій: калушанам презентують розмальовку про місто. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...