На Прикарпатті відбулася спільна прес-конференція поліції та Громадянської мережі ОПОРА. ФОТО

Сьогодні, 26 червня, в Івано-Франківську відбулась пресконференція за участю представників ОПОРИ та поліції Прикарпаття щодо проведення виборчої кампанії. У пресконференції взяли участь начальник Головного управління...

Сьогодні, 26 червня, в Івано-Франківську відбулась пресконференція за участю представників ОПОРИ та поліції Прикарпаття щодо проведення виборчої кампанії.

У пресконференції взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в області Володимир Голубош та його заступник Олег Йосипів.

Володимир Голубош наголосив, що поліція є аполітичною, а також рівновіддаленою до всіх кандидатів і політичних сил.

“Ми націлюємо особовий склад на об’єктивну роботу щодо виявлення і документування всіх порушень виборчого законодавства. На всі повідомлення поліція реагує та проводить перевірку у межах чинного законодавства. Правоохоронці готові прозоро забезпечити дострокові парламентські вибори”, – зазначив керівник прикарпатських поліцейських.

Зокрема, на сьогоднішній день правоохоронцями зареєстровано 35 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства, складено 8 адміністративних протоколів. За рештою повідомлень проводяться перевірки. За їх результатами будуть прийняті рішення згідно чинного законодавства та в установлені законом строки. Відкрито одне кримінальне провадження за ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області Богдан Морикіт зазначив, що наймасовішим порушенням виборчого законодавства з початку виборчої кампанії стало розповсюдження на білбордах передвиборчої агітації без вихідних даних та ймовірно не за кошти із виборчих фондів.

ОПОРА продовжує співпрацювати з поліцією. Вчора відбулися навчання для правоохоронців щодо особливостей виборчого законодавства, забезпечення профілактики, виявлення та фіксації виборчих порушень, своєчасного реагування на них та їх документування.

Читайте також: В Івано-Франківську відремонтують Народний дім “Княгинин”

Категорії
Новини
Новини
Loading...