“Працівник банку” зняв усі кошти з рахунку франківця

До відділу поліції  звернувся 43-річний мешканець Івано-Франківська. Чоловік повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 5 тисяч гривень. Про це повідомляє сектор...

До відділу поліції  звернувся 43-річний мешканець Івано-Франківська. Чоловік повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима у сумі 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Франківщини,- пише Місто.

Поліцейські з’ясували, що на мобільний телефон потерпілого зателефонував чоловік, який представився працівником банку. Сказав, що з банківським рахунком заявника виникли проблеми. Для того, щоб їх вирішити необхідна персональна інформація. Дізнавшись всю конфінденційну інформацію, шахрай зняв всі гроші з рахунку потерпілого.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України.

Правоохоронці докладають усіх зусиль для пошуку зловмисників і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Користувачам банківських карток варто пам’ятати: – не потрібно розголошувати конфіденційну інформацію – кодове слово, номер картки, термін її дії, PIN-код, CVC / CVV-код (три цифри на зворотному боці картки) – незнайомцям, а тим більш особам, які представляються співробітниками банку.

В разі, якщо Ви отримали дзвінок чи смс-повідомлення із невідомого номеру щодо банківського рахунку – одразу телефонуйте в контактний центр банку або поспішайте до найближчого відділення та блокуйте карту.

Читайте також: За виготовлення віз прикарпатець віддав шахраєві 200 євро і 400 доларів США

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...