На сцені франківського драмтеатру юні актори зіграли виставу, присвячену українсько-російській війні. ФОТО

Сьогодні, 28 червня, на камерній сцені Івано-Франківського національного академічного драматичного театру учасники найстаршої групи “Дитячої театральної майстерні” вийшли до глядача зі своєю повноцінною виставою...

Сьогодні, 28 червня, на камерній сцені Івано-Франківського національного академічного драматичного театру учасники найстаршої групи “Дитячої театральної майстерні” вийшли до глядача зі своєю повноцінною виставою за легендарною кіноповістю “Україна в огні” Олександра Довженка.

Тема радянсько-німецької війни, у котрій українці платили чи не найвищу ціну, повертається сьогодні до кожного з нас, щоб нагадати про віру в себе і у свою унікальність, про втрати, які ми повинні прожити, щоб стати переможцями, про …

Режисером постановки став актор і директор Майстерні Олексій Лейбюк у співпраці з актрисою Тетяною Шавковою.

Вони і їхні вихованці присвятили свою роботу українсько-російській війні.

“У цій роботі про страшну війну ми говоримо про мир”, – наголосив Олексій Лейбюк.

Генеральний директор, художній керівник Театру, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка – Ростислав Держипільський, котрий не тільки проводить цікаві заняття в театральній майстерні, а із вдячністю і турботою висловився про акторів, відзначив актуальність постановки і наголосив, що вистава має всі шанси увійти до діючого репертуару Театру.

За мить до прем’єри, коли усі підлітки стають у спільне коло до молитви, ми спитали кількох, про що їхня сценічна робота? “Про війну, котра вбиває нас, щоб зробити сильнішими”; “про віру в себе і про любов до своєї країни, найкращої для кожного із нас”. Такі кілька меседжів висловили діти, які взяли на себе непросте завдання. Бо коли в залі їхні батьки плакали, вони і не думали здаватися у майбутній боротьбі.

Читайте також: На Прикарпатті відбулася велопроща, присвячена Дню Конституції нашої Держави. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...