Юний прикарпатець у свої 12 років уже грає на 6 музичних інструментах. ФОТО/ВІДЕО

Хоча до музичної школи юний 12-річний геній Петро Матуляк із Калуша не ходив. За рік часу 12-річний калушанин, учень ЗОШ №3 Петро Матуляк самостійно освоїв...

Хоча до музичної школи юний 12-річний геній Петро Матуляк із Калуша не ходив.

За рік часу 12-річний калушанин, учень ЗОШ №3 Петро Матуляк самостійно освоїв декілька музичних інструментів, нотну грамоту, а також виступив сольно у Бельгії перед українською громадою.

Але Петрик себе генієм не вважає. Він звичайний хлопчина. Як усі в його віці, любить пустувати, грати у футбол, читати книги і подорожувати. Уже встиг побувати в Німеччині, а також Бельгії, де проживає бабуся.

В місті Гент навіть виступив перед українською громадою у місцевому костелі з невеличким концертом, дивуючи слухачів майстерністю виконання. А грає підліток на шести музичних інструментах, які освоїв самотужки.

У місті Гент навіть виступив перед українською громадою у місцевому костелі з невеличким концертом, дивуючи слухачів майстерністю виконання.

Усе розпочалося зі старенької скрипки, яку побачив маленький Петрик Матуляк. Попросив придбати її. Батько купив. Інструмент був у не зовсім хорошому стані, але для початківця годився. На ньому хлопчина учився грати. До речі, він до музичної школи не ходив, не знав нотної грамоти. Освоїв її з відеороликів в інтернеті.

Скрипка (а згодом батьки придбали для сина нову — професійну) і ввела Петрика у світ музики. Закохався в неї, бо, як каже, має гарний звук і витончену форму. А згодом узявся освоювати інші інструменти — кларнет, флейту, клавішні, альт, віолончель… І знову ж таки самостійно. Допомогли опанувати гру на них унікальний слух, візуальна пам’ять, талант, а ще неймовірна наполегливість. Грати ж доводилося не одну годину.

Талановитий хлопчик пише авторські музичні твори. Надихають його книги і цікаві подорожі. У майбутньому Петрик мріє вступити на навчання до Івано–Франківського музичного училища, стати відомим скрипалем і підкорювати сцени світу.

Читайте також: На батьківщині блаженного Симеонa Лукача пройшла масштабна проща родин. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...