У Коломиї Івана Купала відсвяткували у повітрі. ВІДЕО

У повітрі відсвяткували Івана Купала на Прикарпатті. У Коломиї триває однойменний авіафестиваль. Близько 50 літаків злетілися з усієї України і навіть з-за кордону. Про це...

У повітрі відсвяткували Івана Купала на Прикарпатті. У Коломиї триває однойменний авіафестиваль. Близько 50 літаків злетілися з усієї України і навіть з-за кордону. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

 Коломия –  місто не просто з великим яйцем у центрі, але й таким гарним аеродромом на околиці. Сьогодні та завтра Коломия – центр малої авіації України.

Повітряному трафіку Коломиї може позаздрити навіть Бориспіль. Щохвилини літаки злітають або приземляються. Один за одним сідають борти з Києва, Житомира, круті віражі над злітною смугою крутять пілоти з Чехії.

“Ми заманюємо не тільки польотами, а й нашими краями, нашими горами і нашою гостинністю. Радий, що цим піднімаю престиж Коломиї і престиж України”, – розповів організатор авіафестивалю Ігор Табанюк.

Поки пілоти вправляються у точності приземлення, проводять змагання з орієнтування на місцевості – шукають описані їм орієнтири, планеристи показують вищий пілотаж.

Погода і справді тут, у горах, швидко змінюється. Пілоти великою групою вилітають у бік Говерли. Але вже за 15 хвилин починається бовтанка, темні хмари притискаються до верхівок гір.

Івана Купала не пускає, вирішують забобонні пілоти і повертають в бік Косова. Тут теж є доглянута злітна смуга, на якій зручно перечекати негоду. Українська авіація розвивається, переконує льотчик зі стажем Леонід Крігер. Пілотів стає більше, відкриваються нові аеродроми.

“На тому тижні ми літали в Косино, там відкрили новий аеродром, ще раніше в Підгірцях ми відкрили новий аеродром, тому Україна розвивається не завдяки, а всупереч”, – розповів він.

І лише після традиційного  святкування Івана Купала Карпати подобрішали і пустили літаки у своє серце – до самісінької Говерли. 

Читайте також:  На Прикарпатті з літаків розкидали вакцину від сказу

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...