Незаконна вирубка 175 дерев: прокуратура повідомила про підозру лісничому

До суду скерували обвинувальний акт щодо головного лісничого Прикарпатського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», який вчинив службову недбалість. У квітні 2018 року лісничий...

До суду скерували обвинувальний акт щодо головного лісничого Прикарпатського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», який вчинив службову недбалість.

У квітні 2018 року лісничий погодив проведення на лісництві проріджування дерев, що заборонено законодавством. У результаті незаконно зрубали 175 дерев – дубів та ясенів. Збитки державі з цього – більше 485 тис грн. Про це інформує пресслужба прокуратури західного регіону.

За результатами слідства службовцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне  виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди інтересам окремих юридичних осіб) і скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду для розгляду по суті.

Окрім того, в ході слідства прокуратура гарнізону в судовому порядку зобов’язала лісгосп відшкодувати завдані державі збитки. Зараз позов задоволений та перебуває на виконанні.

Читайте також: В обленерго розповіли, де на Прикарпатті оновлять мережі в найближчі 5 років

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...