Прикарпатських батьків попереджають, що з 1 липня збільшився розмір аліментів

Сьогодні, 10 липня, в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція щодо результатів роботи органів державної виконавчої служби Івано-Франківської області за І...

Сьогодні, 10 липня, в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція щодо результатів роботи органів державної виконавчої служби Івано-Франківської області за І півріччя 2019 року.

За словами начальник Головного управління юстиції в області Антона Кустика з 1 липня підвищили прожиткового мінімуму, а відповідно і розмір аліментів, пише “Бліц-інфо”.

“Мінімальний розмір аліментів на дитину до 6 років тепер становить 850 грн., 6-18 років – 1059 грн. Також батьки можуть звертатися за перерахунком призначених аліментів у зв’язку з підвищенням мінімального рівня”, – зауважив Кустик.

Ще однією важливою зміною, каже начальник, є можливість вивезти дитину за кордон без згоди іншого з батьків.

“При наявності боргів більше 4 місяців (3 місяці для дітей з інвалідністю чи хворих) батьки можуть вивезти дитину за кордон без дозволу іншого. Державний виконавець дає довідку про борги і можна їхати. Але термін перебування за межами України до 1 місяця, інакше буде виписано штраф і заборона на рік вивозити дитину за кордон без дозволу іншого з батьків. Якщо ви плануєте поїздку за місяць, за довідкою треба приходити перед самою поїздкою, бо вона може втратити чинність. Її видають миттєво, тож хвилюватися не варто”, – наголошує Антон Кустик.

news-image: Прикарпатських батьків попереджають, що з 1 липня збільшився розмір аліментів

Читайте також: Неподалік Франківська зіткнулись вантажівка та легковик: є постраждалі. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...