В області виявили 377 фактів неналежного виконання батьківських обов’язків

За 6 місяців 2019 року працівники підрозділів ювенальної превенції Прикарпаття виявили та задокументували 377 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків...

За 6 місяців 2019 року працівники підрозділів ювенальної превенції Прикарпаття виявили та задокументували 377 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Варто зауважити, що тут йдеться передусім про ситуації, коли батьки нехтують піклуванням про своїх дітей та їх вихованням.

Нагадаємо, що статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу батькам або особам. За бездіяльність у вихованні дітей у зазначений період ювенальні поліцейські Івано-Франківщини склали 354 адміністративних протоколи, причому 53 з них – за повторне протягом року після накладення адміністративного стягнення правопорушення.

Цьогоріч на Прикарпатті вже задокументовано 23 таких випадки.

Ювенальні поліцейські намагаються спонукати дорослих турбуватися про неповнолітніх синів та дочок, нерідко – бодай забезпечити елементарні умови для сну чи навчання дітей, спробувати заради власних діток відмовитися від надмірної пристрасті до
наркотиків чи алкоголю.

Читайте також: В Івано-Франківську розшукують зниклу 12-річну дівчинку. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...