Не “Гайдамаки”, а “Захар Беркут”: змінили програму ЗНО з української літератури на 2020 рік Не “Гайдамаки”, а “Захар Беркут”: змінили програму ЗНО з української літератури на 2020 рік

Центр оцінювання якості освіти опублікував Програми ЗНО 2020 з усіх предметів. Зокрема, змін зазнала програма з української літератури. Їх можна переглянути на сайті центру, пише...

Центр оцінювання якості освіти опублікував Програми ЗНО 2020 з усіх предметів.

Зокрема, змін зазнала програма з української літератури. Їх можна переглянути на сайті центру, пише “Галицький кореспондент”.

Щоб добре скласти ЗНО з української літератури у 2020, потрібно прочитати лише 1 і 4 частини роману П. Мирного “Хіба ревуть воли…” З програми вилучили такі відомі твори як “Марусю” Г. Квітки-Основ’яненка, “Гайдамаки” Т. Шевченка та “Гімн” І. Франка. Проте потрібно буде прочитати “Захар Беркут” І. Франка.

Не передбачено програмою ЗНО такі твори як “Земля” О. Кобилянської, “Молюсь і вірю” М. Рильського, “Київ-традиція” М. Зерова, “Дитинство” Ю. Яновського, “Україна в огні” О. Довженка, “Залізний острів” О. Гончара, “Як добре те, що смерті не боюсь я”, “О земле втрачена, явися!…” В. Стуса, “Українське альфреско” Л. Костенко; Змінили також розділ “Література ХХ століття”. До нього тепер входять  “Камінний хрест” В. Стефаника, “Valse mélancolique” О. Кобилянської, “У теплі дні збирання винограду” М. Рильського, “Майстер корабля” Ю. Яновського, “Лебеді материнства” В. Симоненка, “Наша мова” В. Голобородька, “Модри Камень” О. Гончара, “Господи, гніву пречистого…” В. Стуса, “Два кольори” Д. Павличка.

Читайте також: На Надвірнянщині відкрили 14-ий спортивний майданчик зі штучним покриттям

Категорії
Новини
Новини
Loading...