В Івано-Франківську помер відомий історик і журналіст Зіновій Бойчук

В неділю, 21 липня, помер відомий прикарпатський краєзнавець, журналіст, письменник та громадський діяч Зіновій Бойчук. Про це  в мережу повідомила Мацалак Оксана. “Сьогодні помер наш...
В неділю, 21 липня, помер відомий прикарпатський краєзнавець, журналіст, письменник та громадський діяч Зіновій Бойчук.

Про це  в мережу повідомила Мацалак Оксана.

“Сьогодні помер наш друг – Зіновій Бойчук. Не віриться, що цієї розумної, доброї, життєрадісної людини вже немає серед нас. Зіновій залишиться в моїй пам’яті, як громадський діяч, який стояв біля витоків просвітянських справ, був у вирі громадсько-політичного життя країни. Зіновій мав багато друзів, які його знали і поважали: в міжнародних, культурологічних організаціях, творчих спілках і товариствах.Особливо плідною була його робота над нашим проектом Ельма, який ми розбудовували разом, саме Зіновій доклав багато зусиль, щоб цей проект працював. Ми надзвичайно йому вдячні, адже тепер багато українських дітей мають можливість здобути німецьку освіту. Спочивай з миром Зіновій. Пам‘ятаємо, любимо, сумуємо. Вічна пам’ять і Вічний спокій… Щирі співчуття рідним і близьким!”, – написала Мацалак.

Довідково: Зіновій Бойчук народився 5 липня 1957 р. в селі Бринь Галицького району Івано-Франківської області. За фахом –  історик.

Після проголошення незалежності України Зіновій Бойчук активно долучився до розбудовчих процесів у державі. Працював на відповідальних посадах в Івано-Франківському міськвиконкомі, в житлово-комунальній сфері. У середині 90-х років вів підприємницьку діяльність, не полишаючи участі у громадсько-політичному житті краю. Член товариства “Просвіта”. Автор 4-х книжок історико-краєзнавчого характеру.

Зіновій Бойчук відомий на теренах Прикарпаття як борець за справедливість, чесність і прозорість у владних структурах (співкоординатор протестної акції „Україна без Кучми” у 2001 р.). Під час президентських виборів 2004 року активно діяв у східному регіоні України. Заступник керівника обласного виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко, керівник виборчого штабу кандидата у президенти України Віктора Ющенка в містах Кіровське і Жданівка Донецької області. Певний час був головним редактором тижневика „Вечірній Івано-Франківськ”. 

Читайте також: Жінка, яка втратила двох синів у аварії на Долинщині, теж померла

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...