На Прикарпатті 3-4 серпня пройде Всеукраїнська Патріарша проща

Саме про це йшлося сьогодні на спільномузасіданні оргкомітету Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та облдержадміністрації. Учасники засідання обговорили стан готовності до проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі до...

Саме про це йшлося сьогодні на спільномузасіданні оргкомітету Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та облдержадміністрації.

Учасники засідання обговорили стан готовності до проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос Галицького району з нагоди 30-ї річниці виходу з підпілля Української греко-католицької церкви.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк разом із священнослужителями Івано-Франківської УГКЦ поспілкувалися із керівниками відповідних структур щодо якості підготовки та проведення прощі.

«Цьогоріч ми очікуємо і готові прийняти ще більше прочан, і я хочу запевнити, що на сьогодні проводиться підготовка щодо комфортних умов перебування та гарантування безпеки учасників прощі», – сказав Ігор Пасічняк.

Зазначалося, що в області здійснено комплекс заходів щодо належної організації руху автотранспорту. Проведено необхідні санітарно-епідеміологічні заходи в с. Крилос, спрямовані на забезпечення належного санітарно-епідеміологічного стану. Виділено карети швидкої медичної допомоги для супроводу прочан, а також організовано волонтерську медичну службу та ін.

Наголошувалося на тому, що проща проводиться насамперед для людей, а тому слід врахувати усі моменти. Важливо також усунути недоліки, допущені в попередні роки, аби забезпечити цьогоріч комфортне перебування гостей, які прибудуть на Всеукраїнську Патріаршу прощу.

Читайте також: Франківець переплив протоку Босфор. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...