На Прикарпатті розпочала роботу канадська оперативно-тактична група. ФОТО

На Івано-Франківщині розпочали роботу представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади вУкраїні (JTF-U). На території Навчального центру Національної гвардії України “Старий Лисець”, що на Івано-Франківщині, розпочались...

На Івано-Франківщині розпочали роботу представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади вУкраїні (JTF-U).

На території Навчального центру Національної гвардії України “Старий Лисець”, що на Івано-Франківщині, розпочались заняття з особовим складом інженерних підрозділів та інструкторів з бойової та спеціальної підготовки, пише МІСТО.

Інструктори групи інженерної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (JTF-U) ознайомлять військовослужбовців Національної гвардії з курсом по мінній безпеці.

Курс передбачає як теоретичні, так і практичні заняття.

“Даний курс розрахований не тільки для військовослужбовців інженерних підрозділів, але й для інших військових. – розповідає майстер капрал Генрік Ґевремо-Меґі, – Ці знання дають можливість ознайомити слухачів з мірами безпеки під час роботи з різними видами мін, у разі їх виявлення, або виявлення саморобних вибухових пристроїв. Наше завдання передати свій досвід роботи з вибуховими пристроями, який ми отримали під час перебування в Афганістані, Іраку та в інших миротворчих місіях”.

Здебільшого навчальний курс розрахований на виявлення небезпечних вибухових пристроїв. Такі заняття заплановані під час проведення практичної фази під керівництвом капрала Фредеріка Робітай.

JTF-U (Joint Task Force–Ukrain) – є частиною навчально-тренувальної місії UNIFIER Канадських Збройних сил для підтримки сил безпеки України. Незабаром такі заняття відбудуться на Львівщині.

Про це повідомив начальник групи інформації та комунікації Західного територіального управління Національної гвардії України підполковник Олег Тіхов.

 

 

 

Читайте також: В Івано-Франківську шукають власників викрадених велосипедів

Категорії
Новини
Новини
Loading...