У Зеленського повідомили, що холодна вода може подорожчати на 15%

За словами представника президента, причиною підвищення тарифів на холодну воду може стати зростання цін на електрику. Вітчизняні водоканали на тлі підвищення цін на електроенергію...

За словами представника президента, причиною підвищення тарифів на холодну воду може стати зростання цін на електрику.

Вітчизняні водоканали на тлі підвищення цін на електроенергію для промисловості внаслідок запуску ринку електроенергії з 1 липня хочуть збільшити тарифи на холодне водопостачання на 15%, пише “Уніан”.

Про це повідомив представник президента в уряді Андрій Герус після сьогоднішнього засідання уряду.

“Для українських підприємств зросла на 30% ціна на електроенергію. Для багатьох це є проблемою. В першу чергу – для водоканалів. Вони вже приходять і просять підвищити тариф на холодну воду для населення… Водоканали вже хочуть підвищити тариф на холодну воду на 15%”, – сказав Герус.

Він також додав, що підвищення ціни на електроенергію стало проблемою для теплогенеруючих та експортних підприємств. За його словами, є кілька варіантів розв’язання проблеми зростання ціни на електроенергію для промисловості.

Цьому можуть посприяти окрему постанову Кабінету міністрів про покладення спеціальних зобов’язань, рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, формування ціни на електрику на добу вперед, а також рішення за тарифом від “Укренерго”.

Читайте також: На Франківщині сталася потрійна ДТП. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...