Українці зможуть контролювати оригінальність ліків зі смартфонів

У вересні в аптеках з’являться препарати зі спеціальним маркуванням, за яким можна буде пересвідчитись, що ліки не підроблені, а з кінця року українці зможуть...

У вересні в аптеках з’являться препарати зі спеціальним маркуванням, за яким можна буде пересвідчитись, що ліки не підроблені, а з кінця року українці зможуть самостійно контролювати оригінальність ліків за допомогою смартфону.

Постанову про старт пілотного проекту ухвалив Кабінет Міністрів 24 липня, інформує Міністерство охорони здоров’я у Facebookпише “Галицький кореспондент”.

“Споживачі зможуть контролювати оригінальність ліків з кінця року – саме тоді запрацює спеціальний мобільний додаток, за допомогою якого можна буде просканувати код на упаковці”, – пояснили в міністерстві.

Поки маркування з’явиться лише на упаковках окремих препаратів – на цьому етапі норма є добровільною для виробників ліків, зазначили у МОЗ.

І додали, що обов’язкове маркування поступово запроваджуватиметься з 2021 до 2023 року.

Як зазначили у міністерстві, ці зміни відбуваються в рамках Концепції реалізації державної політики щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів.

Читайте також: Багатодітна мама з хворою дитиною може залишитися без тепла. Потрібна допомога

Категорії
Новини
Новини
Loading...