На Прикарпатті не вистачає вакцини від укусів змій. ВІДЕО

Мешканці Прикарпаття все частіше страждають від укусів змій: уже є десятки жертв. Вони нападають не тільки в лісі, а й підповзають до людських домівок....

Мешканці Прикарпаття все частіше страждають від укусів змій: уже є десятки жертв.

Вони нападають не тільки в лісі, а й підповзають до людських домівок. Здебільшого потерпілі попадають до реанімації, а іноді – й помирають. Особливо небезпечні укуси змій для дітей, пише “Галицький кореспондент”.

Як зазначають лікарі, рятувати постраждалих складно. Раніше медики використовували вакцини російського і польського виробництва, але на сьогодні вони в Україні не зареєстровані. Тому ці вакцини держава закупити не може.

У Косівській районній лікарні рятівного антидота не бачили вже три роки.  Хоч якось допомагає гуманітарна допомога з Індії. Торік у квітні Україні передали півтори тисячі доз: їх розділили по всіх областях. Однак лікарі запевняють – сироватка від прикарпатських плазунів не дуже допомагає.

“Там інші змії, інша отрута. Тому та вакцина була малоефективна”, – каже заступник директора з лікувальної роботи Косівської ЦРЛ.

Аби не перевіряти ефект на собі, фахівці радять поводитися на природі обережно.

Детальніше – у сюжеті “Факти ICTV”:

Читайте також: Тварини для забави – це занадто: у Калуші жінки закликають вийти на протест проти цирку. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...