На Франківщині небезпечну атракцію перетворили в туристичний об’єкт. ФОТО

Близько 40 років у смт. Вигода Долинського району, були проблемою дві вишки, встановлені ще за часів радянської влади біля місцевої школи. На них, без...

Близько 40 років у смт. Вигода Долинського району, були проблемою дві вишки, встановлені ще за часів радянської влади біля місцевої школи.

На них, без нагляду дорослих, вилазили діти, що своєю чергою несло загрозу їхньому життю, розповідають у пресслужбі Вигодської селищної ради, пише “Галицький кореспондент”

Дирекція школи неодноразово зверталася із проханням демонтувати небезпечні конструкції. З року в рік проблема не була вирішена, бо необхідно було задіяти кваліфікованих працівників та спеціалізовану техніку.

Тільки в 2016 році, за сприяння селищного голови Вигоди, Ярослава Наумова, був розроблений проєкт “Оглядова вишка”, що включав ряд робіт по демонтажу, перенесенню даних конструкцій та створення оглядової вишки.

Наразі у Вигоді повністю завершили реалізацію ідеї, за допомогою небайдужих людей і без залучення бюджетних коштів. Успішне втілення проєкту допомогло школі позбутися небезпечних конструкцій, а мала архітектурна форма отримала нове життя і буде функціонувати як оглядовий майданчик для відвідувачів селища.

Зазначається, що оглядова вишка змонтована з надійною фундаментною основою, захисними перилами та огорожею. Нагляд за атракцією буде здійснюватися працівником, а охочим її відвідати навіть будуть видавати біноклі. Тепер конструкція є окрасою набережної рік Мізунка та Свіча, оскільки в нічний час вона освітлена потужними ЛЕД-прожекторами, що змінюють гаму кольорів.

Читайте також: З України депортували іноземця, який довгий час проживав на Прикарпатті. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...