На Прикарпатті двоє неповнолітніх отримали покарання у виді позбавлення волі

Органи прокуратури Івано-Франківської області комплексно застосовували надані повноваження, з метою вирішення проблемних питань захисту прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони...

Органи прокуратури Івано-Франківської області комплексно застосовували надані повноваження, з метою вирішення проблемних питань захисту прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Завдяки вжитим заходам, у тому числі координаційного характеру, як і в минулому році, спостерігається позитивна тенденція до зниження рівня злочинності серед неповнолітніх, якими вчинено 28 кримінальних правопорушень. Питома вага правопорушень, учинених підлітками або за їх участю, становить 2%.

Слідчі територіальних органів ГУНП в області закінчили 48 кримінальних проваджень про правопорушення, вчинені неповнолітніми.

Прокурори, які здійснювали процесуальне керівництво, виважено підходили до вирішення питання щодо необхідності застосування до неповнолітніх запобіжних заходів. Такі заходи застосовано лише до 5 осіб (1 – тримання під вартою, 3 – домашній арешт, 1 – особисте зобов’язання).

Забезпечено участь у судовому розгляді 45 кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, у яких постановлено 28 вироків щодо 32 осіб.

Із урахуванням принципу гуманізації кримінальної відповідальності неповнолітніх лише 2 із 32 засуджених осіб цієї категорії призначено покарання у виді реального позбавлення волі.

При здійсненні нагляду за дотриманням прав дітей при виконанні судових рішень у кримінальних справах та застосуванні інших заходів, пов’язаних із обмеженням їх особистої свободи, зусилля органів прокуратури спрямовувались на комплексний захист неповнолітніх, які відбувають покарання, здійснення виховного впливу та недопущення приниження гідності дітей під час застосування заходів примусового характеру. Впродовж поточного періоду цього року з цих питань внесено 12 документів реагування, до відповідальності притягнуто 9 осіб.

 

 
 
Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...