Капелан з Франківщини претендує на Медичний Оскар

Оприлюднили список номінованих на Медичний Оскар. Про це повідомили на сторінці “Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії” у Facebook. На нагороду у номінації “Взірець служіння суспільству”...

Оприлюднили список номінованих на Медичний Оскар.

Про це повідомили на сторінці “Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії” у Facebook. На нагороду у номінації “Взірець служіння суспільству” претентує отець Ярослав Рохман – капелан Івано-Франківського клінічного центру паліативної допомоги.

Окрім отця Ярослава, за перемогу змагаються ще  троє претендентів.

Нагородження відбудеться 9 серпня – у день Святого Пантелеймона, що вважається покровителем медиків.

Довідково.

Відзнака – орден цілителя Пантелеймона – називають ще “Медичним Оскаром”. Вона ініційована ще у 2009 році МОЗ України і популяризує фах медика, культивує гуманність та милосердя у суспільстві України. Відзнака була погоджена та благословена Предстоятелями трьох найбільших християнських церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено понад двадцять видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М. М. Амосов (посмертно), О. О. Шалімов (посмертно), О. М. Лук’янова, Ю. І. Кундієв, Л. А. Пиріг, В. Ю. Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Любомир (Гузар) та ін.

Читайте також: Проща у Крилосі: на Прикарпатті Главу УГКЦ зустріли з хлібом-сіллю. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...