Медикам Прикарпаття боргують понад 40 мільйонів гривень зарплати

Учора, 9 серпня, на нараді в Івано-Франківській ОДА обговорили питання погашення заборгованості перед медпрацівниками. За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Стовбана, у...

Учора, 9 серпня, на нараді в Івано-Франківській ОДА обговорили питання погашення заборгованості перед медпрацівниками.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Миколи Стовбана, у місті Івано-Франківську та місті Калуші спостерігається найбільша незабезпеченість. Загалом необхідний додатковий обсяг цільових коштів для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – в сумі близько 17,0 млн гривень, передає Галицький кореспондент.

Однак бюджетні призначення з серпня і до кінця року уже відсутні. Щодо питання гемодіалізу, то за 2,5 останні роки ріст кількості пацієнтів склав 59 осіб. Загальна кількість пацієнтів, що продовжують лікування методом програмованого гемодіалізу, становить 400 осіб. Відповідно, зростає кількість процедур гемодіалізу. Для часткового вирішення питання фінансового забезпечення необхідних видатків департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації у липні поточного року здійснено перерозподіл бюджетних призначень за рахунок коштів обласного бюджету, внаслідок чого збільшено видатки на гемодіаліз на  6,6 млн гривень.

 За оперативною інформацією, заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями на 8 серпня становила близько 40 мільйонів гривень. Додаткова потреба області в коштах для виплати заробітної плати працівникам медичної галузі сягає більш як 150 млн гривень.

Читайте також: 37-річний прикарпатець трагічно загинув у Польщі

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...