В області подешевшали овочі та кисломолочні продукти, подорожчали – яйця, цукор і фрукти

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2019 року, порівняно із червнем, в Україні знизилися на 0,6%, на Прикарпатті – на 0,7%....

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2019 року, порівняно із червнем, в Україні знизилися на 0,6%, на Прикарпатті – на 0,7%. Проте з початку року ціни зросли на 3% та 3,6% відповідно.

На споживчому ринку області в липні поточного року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Найбільше (на 12,7%) подешевшали овочі. На 1,6–0,4% знизилися ціни на безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, продукти переробки зернових, сири, масло, молоко, соняшникову олію, рис, пише Галка.

Водночас на 14,9% подорожчали яйця, на 5,4–1,0% – цукор, маргарин, сало, фрукти, сметана, риба та продукти з риби, інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 1,6%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,4% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ (на 10,1%).

Ціни на транспорт загалом знизилися на 1,5% через здешевшання палива та мастил на 3,5% та автомобілів на 2,1%.

Читайте також: На Прикарпатті випав сильний град. ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...