Одну з вулиць Франківська назвали іменем відомого актора

Сьогодні, 16 серпня, в Івано-Франківську розпочалось чергове засідання сесії міської ради. На порядку денному – понад 40 питань. Так, депутати розглянули питання про найменування...

Сьогодні, 16 серпня, в Івано-Франківську розпочалось чергове засідання сесії міської ради. На порядку денному – понад 40 питань.

Так, депутати розглянули питання про найменування об’єкта благоустрою. Мова йде присвоєння новій вулиці міста імені актора Сергія Романюка, пише “Галицький кореспондент”.

Нагадаємо, що Романюк помер 3 березня 2019 на 65 році життя. В останню путь народного артиста України прийшли провести десятки людей.

Довідка: Сергій Дмитрович Романюк народився 21 липня 1953 року в українському місті Кривому Розі Дніпропетровської області. Дитинство пройшло у Новограді-Волинському Житомирської області — сюди переселилися батьки у 1961 році. Закінчив Студію Національного українського драматичного театру ім. Ів. Франка (1973 р.).

З 1972 року — актор Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка. Багато знімався в кіно. У 2018 році він повернувся до франківського театру та зіграв роль П‘єра-Огюста Ренуара у виставі “Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує”.

Знявся в кліпі групи ВІА “Гра” – “Биология” (2004).

Актор знявся у більш ніж 40 фільмах. Найбільш відомі фільми: “Роксолана”, “Чорна Рада”, “День народження буржуя 2”, “Мамай”, “Повернення Мухтара 2”, “Іван Сила”. Також він зіграв роль Митрополита Андрея Шептицького у фільмі “Владика Андрей”.

Сергій Романюк зіграв понад 100 ролей у театрі і кіно та був одним із найвідоміших українських акторів. 

Читайте також: У Франківську в мікрорайоні Пасічна з’явиться нова “стометрівка”. ВІДЕО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...