Жінки на війні: До Франківська з‘їхалися десятки ветеранок і волонтерок. ФОТО

Сьогодні, 17 серпня, до Івано-Франківська вперше завітали жінки-ветеранки. 17-19 серпня в Івано-Франківську відбудеться сьомий злет Жіночого Ветеранського Руху. До міста з‘їхалися понад 30 жінок...

Сьогодні, 17 серпня, до Івано-Франківська вперше завітали жінки-ветеранки.

17-19 серпня в Івано-Франківську відбудеться сьомий злет Жіночого Ветеранського Руху. До міста з‘їхалися понад 30 жінок та дівчат-військовослужбовиць, ветеранок і волонтерок російсько-української війни з усієї України, передає Галицький кореспондент.

За три дні перебування у Івано-Франківську Жіночий ветеранський рух запланував безліч тренінгів, семінарів, зустрічей з відомими людьми Прикарпаття і, звичайно ж, екскурсій. Це вже сьомий злет жіночого ветеранського руху з усієї країни.

«В мене мурашки по шкірі. Це надзвичайно вольові дівчата, вони дуже сильні і неймовірно люблять Україну. Цей рух дуже потрібний у цей час. Ми маємо бути разом, бо сила – в єдності», – розповідає Наталія Коцкович, журналістка, боєць інформаційного підрозділу полку «Азов».

Штурмовик Андріана Сусак, військовогослужбовиця родом із Косова, стала однією з героїнь першого українського документального кіноальманаху про жінок в умовах бойових дій на Сході України.

Вона розповіла, що жіночий ветеранський рух є великим, і він дотичний до проектів «Невидимого батальйону».

«Всі ці жінки поклали свої життя, спокій, сім‘ю і кар‘єру і поїхали волонтерками на Донбас. Вони воювали, а також ставали кухарками, швачками та лікарками на Сході», – каже Андріана Сусак.

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...