Дух довоєнної Галичини: з’явився трейлер українського бойовика з франківцем у головній ролі. ВІДЕО

Кримінальний бойовик «Екс», знятий за реальними подіями, виходить на великі екрани 23 січня 2020 року. Стрічка, створена за підтримки Держкіно, розкаже про групу молодих...

Кримінальний бойовик «Екс», знятий за реальними подіями, виходить на великі екрани 23 січня 2020 року.

Стрічка, створена за підтримки Держкіно, розкаже про групу молодих українських патріотів з Галичини, які готують так званий «екс» (експропріаційний акт) – пограбування поштового відділення, передає Фіртка.

Події стрічки «Екс» відбуваються у 1932 році на Галичині. Четверо українських підпільників УВО (української військової організації) на прізвиська Чорний, Зюк, Явір та Терен планують пограбування для потреб опору. Але все йде не за планом, і ретельно розроблена операція перетворюється на криваву бійню. Частина бійців гине під час нападу, решту переслідує польська поліція.

Ланцюг фатальних подій призводить до засудження та страти молодих революціонерів. Але поразка обертається перемогою – визвольний рух на Львівщині набирає нових обертів.

Сценарій засновано на реальних подіях (йдеться про пограбування пошти у містечку Городок (тоді Грудек Ягелонські) 1932 року).

Майже для всіх виконавців головних ролей участь у фільмі «Екс» стала дебютом у кінематографі. Оскільки події розгортаються на Галичині, режисер стрічки Сергій Лисенко шукав акторів передусім у цьому регіоні. Виконавцем ролі Чорного став Орест Пастух, Явора – Віталій Гордієнко, а Зюка та Терена зіграли Роман Кривдик та Василь Колісник.

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...