Мамонти оживають: скоро на Прикарпатті з’являться доісторичні тварини. ФОТО

На Прикарпатті в селі Підгір’я активно тривають роботи із виготовлення вражаючих скульптур мамонтів. Сімейство доісторичних гігантів «оживе» просто неба вже у жовтні місяці. Зараз...

На Прикарпатті в селі Підгір’я активно тривають роботи із виготовлення вражаючих скульптур мамонтів. Сімейство доісторичних гігантів «оживе» просто неба вже у жовтні місяці.

Зараз скульптори брати Пилипонюк (Богдан, Тарас і Дмитро) завершують чорнові роботи. Проте вже можна побачити обличчя наймолодшого члена сімейства, пише Фіртка.

Так за словами митців, на створення фактури одного експонату піде майже два тижні.

«Ми відтворюємо мамонтів, які знайшли тут у нас на Прикарпатті в селі Старуні. Львівський та Краківський музеї пишаються нашими знахідками, то чому ж не нагадати всім, що це є наші мамонти. Ми скульптури родом звідси і так склалася доля, що реалізовуємо цей проект. Зараз виконуємо чорнові роботи, заливаємо бетон і найменшого почали робити фактуру. Йде проробка основних мас і пластика. Звичайно ми мусимо завершити роботи до зими, адже при низьких температурах бетон сохнути не буде. Плануємо у вересні-жовтні закінчити проект», – розповідає Дмитро Пилипонюк.

Цікаво те, що величина скульптур відповідає реальним (відомим історії) розмірам доісторичних тварин – висота п’ять метрів. Вага складе понад 12 тонн.

Нагадаємо, прикарпатське село Старуня є світовим феноменом археології і може стати унікальним центром туризму.

 

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...