Медреформа в дії: у Долині дитячі лікарі протестують проти переведення у інше приміщення

У Долині назріває медичний скандал. Десять вузькопрофільних фахівців з дитячої поліклініки ЦРЛ переводять у приміщення дитячої лікарні. Таке рішення прийнято сесією районної ради згідно...

У Долині назріває медичний скандал. Десять вузькопрофільних фахівців з дитячої поліклініки ЦРЛ переводять у приміщення дитячої лікарні.

Таке рішення прийнято сесією районної ради згідно медичної реформи, реалізація якої триває в Україні, пише Фіртка.

Втім, самі медики проти. Кажуть, що це розриває логіку надання послуг пацієнтам і є порушенням протоколів лікування та маршрутів. Тепер після візиту до сімейного лікаря, при необхідності консультації вузького спеціаліста, потрібно буде добиратися у інший кінець міста.

До цього часу лікарі працювали у приміщенні дитячої поліклініки на вулиці Степана Бандери, тепер їм пропонують кабінети у стаціонарі дитячої лікарні на вулиці Міцкевича.

“Ми розуміємо, що у країні триває реформа і будуть зміни. Але не у такий спосіб це все варто робити. Немає логіки у роз’єднанні сімейних лікарів і вузькопрофільних спеціалістів. Тепер, щоб отримати консультацію окуліста чи лора після візиту до сімейного лікаря, батькам з дітьми доведеться добиратися у інший кінець міста. Невже це принесе вигоду і покращення для наших дітей? Це не правильно. Ми вже не говоримо про умови праці, які нам пропонують. Приміщення повністю не пристосовані для роботи”, – кажуть медики, які вчора вийшли під стіни районної ради.

Як пояснив Фіртці головний лікар ЦРЛ Мирослав Вакалюк, рішення про реорганізацію прийнято сесією районної ради і змінити його вже неможливо. Мовляв, така вимога реформи.

“Ми виконуємо рішення районної ради. Приміщення поліклініки передано на баланс районної ради. Ми створили некомерційне комунальне підприємство і забираємо поліклініку, тобто другий рівень для допомоги, більш вузьких спеціалістів у дитячу міську лікарню. Готуємо приміщення і всі питання зняті. Людей, які чимось незадоволені, вистачає. Єдина проблема – далеко їхати чи йти до роботи. А що робити? Лишати там, де хочуть, то нехай вдома сидять. Ближче бути не може – міська лікарня має мати вторинний рівень допомоги – вузьких спеціалістів. Питання закрите”, – пояснив Вакалюк.

Читайте також: Андрій Сторожук: “Готовий лобіювати законні інтереси медиків”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...