“Вишиванка IF RUN”: у Франківську сотні дорослих та дітей приєдналися до всеукраїнського забігу. ФОТО/ВІДЕО

Івано-Франківськ приєднався до міст-учасників всеукраїнської бігової ініціативи «Забіг у Вишиванках». Святковий забіг до Дня Незалежності у місті організовули вперше. Таким чином хочуть популяризувати в...

Івано-Франківськ приєднався до міст-учасників всеукраїнської бігової ініціативи «Забіг у Вишиванках». Святковий забіг до Дня Незалежності у місті організовули вперше.

Таким чином хочуть популяризувати в Івано-Франківську здоровий спосіб життя, розширити мережу бігунів-любителів та об’єднати спортивні спільноти міста, передає кореспондент Фіртки.

Все це стало можливим завдяки ідейному натхненнику «Забігу у вишиванках» Нелі Непорадній, майстру спорту України міжнародного класу, чемпіонці світу та Європи, неодноразовій рекордсменці Європи з легкої атлетики серед юніорів, учасниця XXVIII Олімпійських ігор.

За словами Нелі Непорадної, ідея виникла ще три роки тому, щоправда спочатку планували провести забіг у США.

“Протягом цього часу ідея виношувалась мною і планувалось провести у США, там де я з сім’єю на той час проживали. Але я дуже щаслива і вдячна доліЁ що склалося так, що її втілення розпочнеться з Івано-Франківська. Загалом акція всеукраїнська, дуже багато міст проводять їх. Ми започаткували цю ідею і підтримуємо ті містаЁ які біжать у вишиванках на День Незалежності. Цей забіг благодійний. Попередньо онлайн реєстрації заповнили анкету на участь 154 людини. Зараз люди реєструються і учасників уже більше двох сотень, але реєстрація продовжується. Після забігу 300 дорослих учасників та 100 маленьких бігунів отримають нагороди від наших партнерів “- каже Неля Непорадна.

Сьогодні до франкіськоно забігу долучились гості з Києва, Вінниці, Львова. 10:00 старт забігу 2км; 10:30 старт дитячого забігу 100 м і 300 м; Маршрут пробігу пролягає центральними вулицями міста: Вічевий майдан – вул. Галицька – Площа Ринок – вул. Шеремети – вул. Старозамкова – вул. Шпитальна – вул. Грушевського – вул. Козланюка – вул. Франка – вул. Незалежності (стометрівка) – Вічевий майдан.

Тут зібрались всі, хто бігає професійно ті, хто хоче спробувати пробігти вперше. Стартували бігуни на Вічевому майдані. Основна умова – пробігти у вишиванці невелику дистанцію 2 км.

Учасники забігу оплатили благодійні внески. Усі вилучені кошти будуть спрямовані на благодійну допомогу Ірині Коркозі-Суховій, яка хворіє цукровим діабетом та потребує термінової операції по пересадці нирки.

До “вишиванкового забігу” в Івано-Франківську приєднався міський голова Руслан Марцінків та міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте також:  24 серпня в історії. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...