В Україну повернулися Олег Сенцов, моряки та інші полонені. ФОТО

У суботу, 7 вересня, незаконно ув’язнені у Росії українці прилетіли до Києва. Близько 12 години літак Ан-148 з полоненими злетів з московського аеропорту. А...

У суботу, 7 вересня, незаконно ув’язнені у Росії українці прилетіли до Києва.

Близько 12 години літак Ан-148 з полоненими злетів з московського аеропорту. А вже близько 14 години вони прибули до столиці. Моряків, яких Росія захопила в полон у листопаді 2018, а також інших в’язнів Кремля зустрічали їхні родичі, активісти, журналісти та політики, інформує 24 канал.

До “Борисполя” приїхали рідні полонених українців. Серед є дочка і сестра Олега Сенцова, близькі захоплених на Азові моряків, Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Павла Гриба, Євгена Панова, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка.

В аеропорту був і Президент України Володимир Зеленський з главою свого Офісу Андрієм Богданом. Серед політиків є глави силових відомств, зокрема, глава МВС Арсен Аваков, глава СБУ Іван Баканов, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, генеральний прокурор Руслан Рябошапка, а також командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко.

Після того, як усі українці вийшла із літака, глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців. Він розповів, що ключова розмова із російським президентом Володимиром Путіним відбулась 7 серпня – тоді стартував перший етап процесу переговорів про повернення військових і припинення війни.

Тоді ж, за його словами, сторони домовились створити робочі групи – на активну роботу вони мали місяць.

“Я гадаю, що перший етап виконано. Маю підтвердити, що я як президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін зробили все, що пообіцяли. Зробили все, не змінюючи своїх домовленостей”, – наголосив глава держави.

За даними журналіста Марка Фейгіна, обмін відбувся у форматі “35 на 35”.

До України повертаються Олег Сенцов, Роман Сущенко, Євген Панов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Павло Гриб, Олексій Сізоновіч, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров. Також повертаються полонені моряки Юрій Будзило, В’ячеслав Зінченко, Андрій Оприско, Сергій Цибізов, Андрій Артеменко, Володимир Терещенко, Євген Семідоцький, Віктор Беспальченко, Андрій Шевченко, Володимир Варімез, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Чуліба, Олег Мельничук, Богдан Небилиця, Владислаа Костишин, Сергій Попов, Юрій Без’язичний, Роман Мокряк, Андрій Ейдер, Андрій Драч, Володимир Лісовий, Денис Гриценко, Василь Сорока.

Читайте також: 8-річній Ані Приймич з Прикарпаття потрібно 176 000 євро на лікування в Барселоні

Категорії
Новини
Новини
Loading...