Водій, що нетверезим вчинив смертельну ДТП у Галицькому районі, сидітиме 8 років за гратами

4 вересня у Галичі відбувся суд у справі винуватця дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася 31 березня цього року. Тоді в  аварії загинули двоє людей. Як...

4 вересня у Галичі відбувся суд у справі винуватця дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася 31 березня цього року. Тоді в  аварії загинули двоє людей.

Як встановили слідство, ДТП вчинив нетверезий водій на “Opel Vectra”. Також чоловік перевищив швидкість: вона сягала зі швидкістю більше 91-101 км/год. Він виїхав на зустрічну смугу руху. Там зіткнувся з “ЗАЗ-110307”, пише “МІСТО”.

Водій “ЗАЗу” помер від отриманих травм в Івано-Франківській ОКЛ. Одна пасажирка померла на місці події, а інша отримавла тяжкі тілесні ушкодження.

У суді обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті, розкаявся у вчиненому та просив його суворо не карати.

На підставі зібраних доказів суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ст. 286 ч.3 КК України.

Суд враховав ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання. А такими обставинами було визнання вини та щире каяття.

Те,що чоловік скоїв ДТП нетверезим, обтяжило покарання.

Суд визнав водія винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч.3 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Читайте також: У Калуші виявили понад сотню нових випадків раку

Категорії
Новини
Новини
Loading...