Як і чому франківці перекривали дорогу на Коновальця. ВІДЕО

Сьогодні, 12 вересня, в Івано-Франківську мешканці мікрорайону Опришівці перекривали дорогу на вулиці Коновальця. Зі слів мешканки вулиці Василишина Наталії Нілової, їхня вулиця як проклята. Десять років...

Сьогодні, 12 вересня, в Івано-Франківську мешканці мікрорайону Опришівці перекривали дорогу на вулиці Коновальця.

Зі слів мешканки вулиці Василишина Наталії Нілової, їхня вулиця як проклята. Десять років жителі очікують на ремонт, однак тут виконували лише дрібні роботи. Люди систематично  звертаються до міської влади з 2008 року. Багато років кошти спрямовували на вулицю Блаватського. А

Останнє звернення підписали 260 людей. На нього отримали відповідь – фінансування на капремонт в бюджеті не закладене.

“У 2016 році громада ходила в міськвиконком. Нам пообіцяли, що у 2017 році тут зроблять капітальний ремонт. Однак цього не сталося. Марцінків у прямому ефірі сказав: ми виділили мільйон на вашу дорогу – на частковий ямковий ремонт. Але ми його перекинули на садочок”, – обурюється пані Наталія.

До протестувальників завітали заступник мера Руслан Гайда, Роман Галіпчак, начальник УКБ, та Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Аби вулицю відремонтувати – спочатку треба зробити проєкт з водовідведенням, пояснює Гайда. Якщо тут не буде зливової каналізації, то і асфальт стояти не буде.

“Зараз я буду ініціювати перед міським головою включення в титульний список і розроблення проєктної документації вулиці Василишина. Зараз ми можемо вирівняти територію вкінці вулиці грейдером і зробити забивку ям асфальтом або щебенем”, – сказав Гайда.

З його слів, у місті 90 вулиць, які потребують ремонту, але всіх поремонтувати не можуть. Загалом ремонт Василишина коштуватиме 8 – 9 мільйонів гривень.

Слова заступника міського голови мешканців не переконали, вони захотіли поспілкуватися з Марцінківом. Оскільки мер не приїхав, люди перекрили дорогу на Коновальця.

Перекривали дорогу всі, були мами з візочками, пенсіонери, діти. На місці працювала патрульна поліція та поліція діалогу. Машини пропускали з інтервалом у сім хвилин. Протест тривав недовго: близько 10:50 акцію припинили.

Марцінків назвав перекриття дороги шантажем. Завтра о 14 годині міський голова спілкуватиметься з мешканцями.

Детальніше в сюжеті МІСТА.

Читайте також: Поліція розпочала кримінальне провадження щодо водія автобуса, через дії якого постраждало двоє пасажирів

 
Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...