На Прикарпатті цього року неврожай картоплі. ВІДЕО

Наприкінці літа – на початку осені селяни традиційно збирають урожай картоплі. Проте, цьогоріч у прикарпатських селах він досить низький. Про це йдеться в сюжеті...

Наприкінці літа – на початку осені селяни традиційно збирають урожай картоплі. Проте, цьогоріч у прикарпатських селах він досить низький.

Про це йдеться в сюжеті ТРК “Третя Студія”, передає “Галка”.

72-річна пенсіонерка Віра Данилюк, мешканка приміського села Чернієва, уже і не пам’ятає, коли востаннє був такий неврожай.

“Свою картоплю садити дуже вигідно, але цього року неврожай. Я роками не пам’ятаю, щоб була така маленька бульба. Мала вирости така гарна, але цього року нічого… Проте тут не вгадаєш. На другий рік, сподіваюся, буде краща”, – каже жінка.

Неврожай цьогоріч і в сусідів пані Віри, та й загалом у всіх прикарпатських селах. Винна у всьому – весняна погода.

“Такий низький урожай, бо була погана погода. Падали дощі навесні, і от виросла така в нас картопля цього року”, – розповідає мешканка Чернієва пані Анна.

Цьогоріч в Івано-Франківській області фермери посадили майже 50 тисяч га картоплі – трохи більше, ніж торік – проте врожайність зменшилася на 20%.

Директор департаменту агропромислового розвитку франківської ОДА Іван Андріїшин каже, що через через щоденні травневі дощі, картопля має велику кількість крохмалю, і це погано вплинуло на врожайність.

“У минулому році ми отримали рекордний урожай – понад мільйон тонн картоплі. Цього року очікуємо отримати валовий збір близько 800 тисяч тонн. Цього буде достатньо, щоб забезпечити продовольчу безпеку області картоплею”, – зазначив Андріїшин.

Якою ціна на картоплю буде цієї зими, фахівці поки не знають.

Детальніше в сюжеті “Третьої Студії”

Читайте також: Експерти: Вартість гречки у 32 грн/кг – аномальна

Категорії
Новини
Новини
Loading...