“Проведення перепису населення позитивно вплине на розвиток України”, – Денис Шмигаль

В. о. начальника головного управління статистики в Івано-Франківській області Ю. Макар повідомила, що на Прикарпаття здійснюється комплекс підготовчих робіт до проведення перепису, і акцентувала...
В. о. начальника головного управління статистики в Івано-Франківській області Ю. Макар повідомила, що на Прикарпаття здійснюється комплекс підготовчих робіт до проведення перепису, і акцентувала на його інноваційності.

Про це інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
“Від того, наскільки якісно буде проведено Всеукраїнський перепис населення у 2020 році, без перебільшення, залежатиме подальше майбутнє держави.Щоб ефективно підійти до виконання цього важливого завдання на рівні області, потрібно забезпечити чітку координацію дій та співпрацю між структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними органами міністерств і відомств, органами місцевого самоврядування”, – наголосив очільник Прикарпаття Денис Шмигаль під час щотижневої наради.

Зокрема, під час перепису-2020 передбачено використання інноваційних методів опитування населення за двома етапами:

1) інтернет-раунд – шляхом отримання відповідей респондентів на запитання Програми перепису населення онлайн з використанням електронних цифрових підписів членів домогосподарств;

2) обхід – безпосереднє відвідування житлових будинків і житлових приміщень в інших будівлях тимчасовим переписним персоналом та опитування населення за допомогою планшетних комп’ютерів.

Зазначалося, що відповідно до інструктивних вказівок Державної служби статистики України, головним управлінням статистики в області у 2019 році виконуються такі підготовчі роботи до проведення Всеукраїнського перепису населення:

1. Уточнення інформації щодо затверджених в установленому порядку меж міських населених пунктів;

2. Перевірка стану адресного господарства міських населених пунктів на наявність номерних знаків на будинках та вказівників із назвами вулиць;

3. Уточнення переліків інституційних установ та установ (закладів) із рухомим складом населення;

4. Уточнення переліків садівничих товариств, кількості будинків, придатних для проживання та кількості постійно проживаючого населення у них.

Читайте також: За минулий тиждень п’ятеро прикарпатців отруїлись грибами

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...