У Франківську люди протестують проти забудови – кажуть, незаконна. ФОТО

Франківці вийшли на акцію протесту під “Білий дім”. Таким чином сьогодні, 17 вересня, вони хотіли повідомити всім про свою проблему. Як стверджують мешканці вулиці...

Франківці вийшли на акцію протесту під “Білий дім”. Таким чином сьогодні, 17 вересня, вони хотіли повідомити всім про свою проблему.

Як стверджують мешканці вулиці Південний бульвар та Короля Данила, забудова, яка планується на вулиці Короля, 11а – не законна, пише “Галицький кореспондент”.

“На місці колишньої недіючої будівлі хочуть збудувати семиповерховий будинок”, – пояснює місцевий житель Володимир Чижик.

За його словами, у них є три будинки та багато дітей, а частину їхньої території забрали. Люди зверталися до влади, проте згодом виявилося, що документи забудовник має.

“Ми не почуті органами влади. Тому прийшли сьогодні. Кажуть, що місто для людей, а виходить – що місто для будинків”, – наголошує Чижик.

Він додає, що чотири місяці тому говорив з мером Русланом Марцінківим. Той казав, що будівництва без згоди громади не буде. Потім виявилося, що дозвіл на початок робіт є. Володимир Чижик пояснює, раніше до жителів звертався чоловік, який збирав підписи на заміну каналізації. А потім виявилося, що папери підробили і підписи виявилися “за” забудову.

Обурені франківці писали заяву в поліцію, зверталися до місцевої влади, забудовника, але реакції жодної. Саме тому люди вирішили вийти під адмінбудівлю. Виявилося, що міського голови Руслана Марцінківа сьогодні не буде, але з ними вже зустрівся заступник мера Микола Вітенко. Він запросив людей на зустріч, яка відбудеться сьогодні ж о 9:30. На неї також має прийти забудовник, представники від ДАБІ та управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

Читайте також: Збирав гриби: на Прикарпатті у лісі загубився чоловік

Категорії
Новини
Новини
Loading...