На Франківщині прокуратура вимагає у суб’єкта господарювання сплатити борг у сумі майже 2,5 млн. гривень

Прокуратура вимагає від суб’єкта господарювання сплатити борг у сумі майже 2,5 млн гривень.   Долинський відділ Калуської місцевої прокуратури вжив заходи представницького характеру в...

Прокуратура вимагає від суб’єкта господарювання сплатити борг у сумі майже 2,5 млн гривень.

 
Долинський відділ Калуської місцевої прокуратури вжив заходи представницького характеру в інтересах органу місцевого самоврядування шляхом внесення позову до Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення з суб’єкта господарювання майже 2,5 млн грн,- пише Місто.
 
Прокуратура встановила, що у 2005 році між органом місцевого самоврядування та суб’єктом господарювання було укладено договір оренди земельної ділянки для обслуговування об’єктів нерухомого майна загальною площею 29,3876 га.
 
Після спливу строку, на який було передано у користування земельну ділянку, відповідач виявив намір повернути частину землі, якою не користується, при цьому не привівши її у стан, не гірший порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду.
Сторони договору оренди не дійшли згоди щодо майбутніх правовідносин з приводу земельної ділянки. Однак відповідач упродовж 2018 року фактично використовував землю та сплачував орендну плату в розмірі 1 відсотка від нормативно-грошової оцінки, хоча повинен був сплачувати 12 відсотків.
У зв’язку з чим виникла заборгованість у виді безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати на суму майже 2,5 млн грн.
Наразі спір буде вирішуватися в суді.

  

Категорії
Новини
Новини
Loading...