На Прикарпатті вже півроку не можуть ліквідувати наслідки стихійного лиха

Сьогодні, 3 жовтня, перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка у режимі відеоконференції провела нараду з керівниками органів місцевої виконавчої влади і органів місцевого самоврядування адміністративно-територіальних...
Сьогодні, 3 жовтня, перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка у режимі відеоконференції провела нараду з керівниками органів місцевої виконавчої влади і органів місцевого самоврядування адміністративно-територіальних одиниць Прикарпаття, які постраждали внаслідок стихії 20-21 травня 2019 року.

Йшлося про ключові завдання з проведення експертиз, узгодження відповідної документації  й організації першочергових робіт на пошкоджених об’єктах, зокрема, укладання угод на виконання робіт та використання коштів, виділених з обласного бюджету, пише “Галицький кореспондент”.

“Наше завдання сьогодні проаналізувати стан проведення робіт та ефективність використання  виділених коштів”,- наголосила Марія Савка.

Зазначалося, що замовниками робіт в головному управлінні Державної казначейської служби України в області та управліннях районів і міст відкриті рахунки для проведення фінансування аварійно-відновних робіт. Також було заслухано інформацію з районів щодо розробки необхідної  документації та  проведення експертиз проектів, вартістю понад 300 тис. грн.

Як одним з найбільш ризикованих районів визначено Богородчанський, де відповідні роботи проведені неефективно. Марія Савка доручила керівникам району щоденно інформувати управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації про виконання поставлених завдань, Рожнятівській райдержадміністрації та Калуській міській раді посилити роботу.

“Обласна державна адміністрація справилася із завданням і в область зайшли відповідні кошти на ліквідацію наслідків стихії, – зазначила Марія Савка. – Фактором ризику є часові терміни, тому необхідно прискорити роботи задля ефективного використання фінансового ресурсу” – наголосила посадовець.

Також на нараді особливу увагу було закцентовано на проведенні робіт з відновлення моста через річку Чечва у Калуському районі, який з’єднує села Довге-Калуське та Пійло та проведенні заходів з берегоукріплення і відновлення захисних дамб в селах Березівка й Підлісся Тисменицького, Воскресінці Коломийського і Борщів Снятинського  районів.

Марія Савка зазначила, що питання освоєння коштів та організації відновлювальних робіт на пошкоджених стихією об’єктах перебувають на постійному контролі і такі наради проводитимуться щотижнево.

Читайте також: У Галицькому районі СБУ встановила особу чоловіка, який тероризував екстрені служби

Категорії
Новини
Новини
Loading...