Івано-Франківський природничо-математичний ліцей відзначає чвертьстолітній ювілей

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей – загальноосвітній навчальний заклад для обдарованих дітей із 4-річним терміном навчання і двома напрямами – фізико-математичним та хіміко-біологічним. Протягом 25 років ліцей випускав...

Івано-Франківський природничо-математичний ліцей – загальноосвітній навчальний заклад для обдарованих дітей із 4-річним терміном навчання і двома напрямами – фізико-математичним та хіміко-біологічним.

Протягом 25 років ліцей випускав учнів, які стали світилами у різних галузях України та світу, пише West News.

“У кожної людини є земля, у якій вона народилась, кожен з нас із любов’ю згадує місце, де пройшло дитинство, школа – це родинне вогнище і маленька батьківщина. Саме з цього складається велична і неповторна Україна. Ювілей школи – це не тільки історична віха, але й кордон, який дає можливість оцінити пройдений шлях і окреслити плани на майбутнє”, – зазначив директор природничо-математичного ліцею Бідичак М.Р.

Під час урочистостей міський голова нагородив педагогів, які відзначились на освітній ниві.

“Хочемо передати приміщення вечірньої школи ліцею. Я знаю, що і природничо-математичний ліцей має потужний конкурс, і це свідчення того що ліцей дає добру освіту і показники по біології і та інших науках свідчать про високі знання освітян”, – зазначив міський голова Руслан Марцінців.

 

Довідково:

1911 р. –  на вулиці Франка 33 засновано жіночу семінарію імені Марії Конопницької.

Засновник – священик Фронь, він же директор. Повна назва закладу: польська Приватна учительська жіноча семінарія.

1931 р.священик Фронь продає семінарію державі. У цьому ж році заклад став носити ім’я священика о. Франтішека Скарбницького. Очолив школу професор Степанов. 1936 р.- останній випуск Учительської семінарії.

1936 – 1939 р.р. – ліцеальна гімназія. Після „визволення” Прикарпаття Радянською Армією гімназію було перейменовано в середню школу №2.

1944-1945 р.р.навчальному році у приміщенні навчалася ізакінчила 10 класів внучка Івана Франка, Зіновія Франко.

1946-1955 р.р. школа була жіночою.

1955 р. – до школи прибули учні з чоловічих шкіл.

1959 р.–  середня школа №2 стала іменуватися як середня школа №2 з виробничим навчанням.

Це був заклад старшокласників. У школі було визначено вісім профілів виробничого навчання: меблева справа, слюсарі, токарі, продавці продовольчих товарів, креслярі, автосправа.

1973 р. – у школі стали навчатися і молодші школярі. У цей час директором школи був Винник Роман Федорович, відмінник народної освіти.

1981 – 1990 р.р. школа № 2 працювала у дві зміни. Випускники школи стали фахівцями в різних галузях народного господарства.

1994 р. –  за рішенням міськвиконкому було відкрито експериментальну школу-лабораторію при інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

1997 р. – експериментальна школа-лабораторія реорганізована в природничий ліцей обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

2001 р. – вперше здійснено набір у клас математичного профілю (з поглибленим вивченням математики та інформатики).

Читайте також: Франківка відзначила столітній ювілей

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...