На Прикарпатті штрафуватимуть перевантажені вантажівки

Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області посилить контроль за пересуванням великогабаритного транспорту на дорогах. Таке доручення під час оперативної наради дав голова Івано-Франківської ОДА Денис...
Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області посилить контроль за пересуванням великогабаритного транспорту на дорогах.

Таке доручення під час оперативної наради дав голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль.

“Це вимога суспільства, щоб ви зараз навели на дорогах порядок. А ремонтувати дорогу, щоб весною чи за зиму великогабаритний транспорт її зруйнував – марна справа», – зазначив очільник області.

Заступник начальника управління Укртрансбезпеки в області Василь Скрипник проінформував про нововведення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю відповідно до Закону України від 11.09.2019 року № 54-ІХ. Закон, який набрав чинності 25 вересня, вносить зміни до законів «Про автомобільний транспорт», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», Кодексу України про адміністративні правопорушення та має на меті забезпечити безпеку дорожнього руху й зберегти автомобільні дороги.

Документом передбачено штрафні санкції за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм: від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8,5 тис. грн, від 10% до 20% – штраф у розмірі 1000 НМДГ (17 тис. грн), понад 20% – штраф становить 2000 НМДГ (34 тис. грн).

Змінами передбачено також відповідальність за невиконання водіями транспортних засобів вимог про зупинку, порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами, правопорушення у сфері безпеки на автотранспорті тощо.

Зарахування коштів від штрафних санкцій до Державного дорожнього фонду слугуватиме додатковим джерелом фінансування дорожнього господарства та дозволить забезпечити фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування відповідно до обґрунтованих потреб.

Слід відзначити, за останній місяць зафіксовано 97 випадків порушення перевезення великогабаритних транспортних засобів на дорогах державного значення, проти 52 випадків минулого місяця.

Читайте також: На Прикарпатті зникла літня жінка

Категорії
Новини
Новини
Loading...