На Коломийщині сім’я взяла на виховання шестеро дітей. ФОТО

Право дитини на сім’ю прописане всіма законами. І це не лише законодавча норма, а й закон природи. Тільки в сім’ї дитина пізнає любов, почуває...

Право дитини на сім’ю прописане всіма законами. І це не лише законодавча норма, а й закон природи. Тільки в сім’ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну сім’ю, адже батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність, задовольняють щоденні потреби.

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але, коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. В Україні існують такі форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка (піклування), патронатні сім’ї, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, повідомляє пресслужба РДА, пише “Дзеркало.медіа”.

У Коломийському районі успішно функціонує дитячий будинок сімейного типу сім’ї Сіщуків, що у Корничі, у якому виховуються 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

7 жовтня здійснено черговий візит до даної сім’ї провідним фахівцем із соціальної роботи Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ласійчук Наталією Миколаївною та завідувачем сектору з питань усиновлення, опіки, піклування та сімейних форм виховання дітей служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації Дідик Лілією Петрівною.

В родині панує взаєморозуміння та повага, батьки-вихователі багато уваги приділяють розвитку дітей-вихованців, спілкуванню з ними. Між біологічними дітьми та дітьми-вихованцями налагоджено безконфліктне спілкування.

Під час розмови прийомні діти поділилися мріями щодо відпочинку, оздоровлення, проведення змістовного дозвілля протягом осінніх канікул та вибору майбутньої професії. Також діти розповіли про покращення успішності в школі, про свої захоплення та досягнення.

Старші школярі допомагають у виконанні домашніх завдань молодшим, читають разом книги, грають в ігри, допомагають у вільний час прийомним батькам, активно відпочивають на природі.

Життя у новій сім’ї цікаве, активне, сповнене радості, любові та поваги один до одного.

Читайте також: МОЗ планує скасувати меддовідки

Категорії
Новини
Новини
Loading...