В Івано-Франківську відкрили центр екстренної допомоги. ФОТО

У четвер, 10 жовтня у центрі екстреної медичної допомоги відкрили оновлене відділення. Керівник обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко зауважив, що...
У четвер, 10 жовтня у центрі екстреної медичної допомоги відкрили оновлене відділення.

Керівник обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко зауважив, що коли йшов з посади директора департаменту охорони здоров’я мав мету та бачення, як має працювати екстрена допомога. І зараз це справдилось, пише “Бліц-інфо”.

Створили центр у 2013 році. Тоді частково відремонтували тільки другий поверх будівлі. Загалом на облаштування центру екстреної медичної допомоги витратили 12,5 мільйона, з них – понад 3 мільйони з обласного бюджету.

За його словами, з вересня у текстовому режимі працювала диспетчерська служба. Наразі до неї приєднали вже 55% населення області. Це Івано-Франківськ, Калуський, Тисменицький, Галицький, Рогатинський і Тлумацький райони.

“Кожного тижня ми підключаємо ще 2 райони, адже треба протестувати обладнання, навчити персонал, аби не було збоїв у роботі”, – пояснює Матейко.

Загалом в ОКЦЕМДМК в кругло добовому режимі працює 101 бригада.

Під час відкриття Надвірнянське, Солотвинське відділення та Івано-Франківське відділення медицини катастроф отримали нові автомобілі. Водночас електрокардіографи отримали Букачівці, Гвіздець, Делятин, Космач, Єзупіль, Микуличин, Отинія, Солотвин, Чорнолиці, Яблунів, Перегінське, Ворохта, Верховина та інші.

Читайте також: МОЗ планує скасувати меддовідки

Категорії
Новини
Новини
Loading...