В Івано-Франківську розпочалися Дні українського кіно. ФОТО

Сьогодні, 10 жовтня, в Івано-Франківську розпочалися Дні українського кіно. Українське кіно показуватимуть з 10 до 16 жовтня. Кожного дня можна буде переглянути фільм «Захар...

Сьогодні, 10 жовтня, в Івано-Франківську розпочалися Дні українського кіно.

Українське кіно показуватимуть з 10 до 16 жовтня. Кожного дня можна буде переглянути фільм «Захар Беркут», а також стрічки «З України до Голлівуду», «Будинок Слово», «Генделик», «Східняк», «Фокстер і Макс» та «Гуцулка Ксеня».

Окрім перегляду кіно, можна буде поспілкуватися з режисерами, акторами та продюсерами фільмів,- пише Галицький Кореспондент.

«Дні українського кіно стають доброю традицією. Мета – демонстрація українських фільмів, підтримка кіно. Українські фільми стають популярними, ми можемо говорити про прогрес, бо деякі фільми побили на Франківщині касові збори деяких голувідських фільмів. Кіно не тільки люблять на Франківщині, його тут ще й створюють», – зазначив Володимир Федорак, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Колишній голова Держкіно Пилип Іллєнко вважає, що українське кіно якісне і створюють його для великих екранів, однак в Україні не так багато кінотеатрів. За 2018 рік створили 26 українських фільмів і Держкіно пишається своїм внеском у розвиток кінематографу.

«Коли бачу перелік фільмів, які будуть демонструватися, це все фільми, створені за державної підтримки. Коли ми підтримували фільми, ми намагалися бути не просто бюрократичною структурою – ми брали участь на всіх етапах створення фільмів, займалися промоцією», – розповів Іллєнко.

Також до Франківська завітали продюсер та режисер фільму «З України до Голлівуду». У фільмі розповідається про українців, які зробили чималий внесок у творчий розвиток Голлівуду. У фільмі вперше розповіли про те, як українці вплинули на створення Голлівуду, становлення американської культури.

«Зараз всі знають про відомих українських акторів, але українців у Голлівуді було значно більше. Ми знайшли людей, які мають «Оскари», неймовірні долі. Це новий імідж України у світі», – поділився Станіслав Сукненко.

Читайте також: Відома франківка отримає свою зірку на “Площі зірок”

Категорії
Новини
Новини
Loading...