41-річний франківчанин – у списку на наступний обмін полоненими між Росією

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував на найближчий час новий масштабний обмін ув’язенними та утримуваними особами між Україною та Росією. У списку «Об’єднання...

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував на найближчий час новий масштабний обмін ув’язенними та утримуваними особами між Україною та Росією.

У списку «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля» наразі 93 прізвища. Більшість із цих людей – кримчани, які зазнали переслідувань після окупації півострова, але є також інші громадяни України, затримані і засуджені на території Росії та на підконтрольних їй територіях України, інформує “Радіо свобода”.

У цьому списку є 41-річний Микола Шиптур.

Довідково:

До подій Майдану він жив у Івано-Франківську, але з розвитком протестів у Києві приїхав туди, брав участь у демонстраціях, охороняв КМДА. У березні 2014-го він разом із трьома іншими євромайданівцями їде до Криму на підтримку мирних проукраїнських акцій до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка.

За версією слідства, 26 лютого 2014 року Шиптур знайшов на майдані Незалежності в Києві пістолет марки «Макарова» (його було вилучено) і залишив його у себе. А потім з цією знахідкою вирушив на півострів ‒ перешкоджати «волевиявленню» кримчан на «референдумі», і стріляв із неї по представникам «самооборони» (останнє затриманий заперечував).

Читайте також: “Чорна п’ятниця”: Марцінків та його команда перевірили Угорники і Микитинці. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...